Termeni si conditii

1. Definitii

BACKYARD STUDIO S,R.L Societatea Comerciala BACKYARD STUDIO S.R.L., organizata in baza legii romane, cu sediul in str. Turda, nr.118, bl.37, sc.C, ap.83, sector 1, Bucuresti, Romania, cod de identificare fiscala RO 15275425, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/3586/2003, cu capital subscris si varsat de 200 lei, avand deschis contul in lei RO64BUCU1201212155085RON la ALPHA BANK Sucursala BRANCOVEANU , telefon +40744537002, email : contact@schmecker.ro
SITE Domeniul www.schmecker.ro.
CONTINUT are urmatoarea definitie:
toate informatiile de pe SITE care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament numeric;
continutul oricarui buletin informativ sau email trimis UTILIZATORILOR sau CLIENTILOR sai de catre BACKYARD STUDIO SRL prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat al BACKYARD STUDIO SRL – UTILIZATORULUI sau CLIENTULUI, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de BACKYARD STUDIO SRL intr-o anumita perioada;
informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care BACKYARD STUDIO SRL are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
date referitore la BACKYARD STUDIO SRL sau alte date privilegiate ale acesteia.
SERVICIU serviciul de comert electronic condus exclusiv pe portiunile public disponibile ale SITEULUI, in sensul acordarii posibilitatii CLIENTULUI sa contracteze produse si/sau servicii folosind mijloace exclusiv electronice, incluzand si alte mijloace de comunicare la distanta (i.e. telefonic).
UTILIZATOR Persoana fizica sau juridica de drept public sau privat care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare intre BACKYARD STUDIO SRL si acesta si fara a necesita un CONT.
CONT ansamblul format dintro adresa de email si o parola care permit unui singur UTILIZATOR accesul la zone restrictionate ale SITEULUI prin care se face accesul la SERVICIU.
CLIENT Persoana fizica sau juridica de drept public sau privat care are sau obtine acces la CONTINUT si SERVICIU, prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare intre BACKYARD STUDIO SRL si acesta, sau persoana fizica sau juridica care beneficiaza de pe urma produselor si/sau serviciilor oferite de BACKYARD STUDIO SRL si achizitionate de catre acesta prin folosirea SERVICIULUI
DOCUMENT prezentele Termeni si Conditii
CONTRACT la distanta conform definitiei cuprinse in O.G. 130/2000 art. 2 lit.a.
BULETIN INFORMATIV / NEWSLETTER mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre BACKYARD STUDIO SRL intro anumita perioada, fara nici un angajament din partea BACKYARD STUDIO SRL cu referire la informatiile continute de acesta.
TRANZACTIE – incasare sau rambursare a unei sume rezultata din vanzarea unui produs / serviciu de catre BACKYARD STUDIO SRL catre Client, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre BACKYARD STUDIO SRL, indiferent de modalitatea de livrare.

2. General
2.1. Documentul stabileste termenii si conditiile de utilizare ai siteului/continutului/serviciului de catre utilizator sau client, in cazul in care acesta nu dispune de un alt acord de utilizare valid, incheiat intre BACKYARD STUDIO SRL si acesta.
2.2. Folosirea, inclusiv dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea, continutului/serviciului, implica aderarea utilizatorului sau clientului la prezentele termeni si conditii in afara de cazul in care continutul respectiv nu are conditii de folosire distinct formulate.
2.3. Accesul la serviciu se face exclusiv prin accesarea siteului public disponibil www.schmecker.ro.
2.4. Prin folosirea siteului/continutului/serviciului, Utilizatorul sau Clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse siteului, continutului, serviciului, BACKYARD STUDIO SRL sau oricarui tert cu care BACKYARD STUDIO SRL – are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.
2.5. In cazul in care Utilizatorul sau Clientul nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru document:
2.5.1. Acesta renunta la: accesul la serviciu, alte servicii oferite de BACKYARD STUDIO SRL – prin intermediul siteului, primirea buletinelor informative si/sau comunicarilor din partea BACKYARD STUDIO SRL – de orice natura (electronic, telefonic, etc), fara nicio garantie ulterioara din partea BACKYARD STUDIO SRL .
2.5.2. BACKYARD STUDIO SRL – va sterge toate datele care fac referire la acesta din baza sa de date, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte dauneinterese.
2.5.3. Poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a nu fi de acord si/sau a nu accepta documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.
2.6. Clientul / Utilizatorul poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a fi de acord si/sau a accepta documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.
2.7. Pentru a-si exercita dreptul prevazut la art 2.5, acesta poate sa contacteze BACKYARD STUDIO SRL , sau sa foloseasca legaturile din continutul primit de la BACKYARD STUDIO SRL – destinate acestui scop.
2.8. Clientul nu poate sa revoce acordul exprimat in favoarea documentului pe perioada derularii unui Contract, sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de BACKYARD STUDIO SRL .
2.9. In cazul in care Clientul a achitat contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de BACKYARD STUDIO SRL si isi revoca acordul exprimat in favoarea documentului pe perioada derularii unei Comenzi, BACKYARD STUDIO SRL va anula Comanda acestuia fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte dauneinterese.

3. Marci inregistrate

3.1.Siglele sunt marci inregistrate ale SC BACKYARD STUDIO SRL in Romania, sub numerele M 2013 05016 respectiv M 2013 05017.
3.2. Nici una dintre marcile inregistrate ale SC BACKYARD STUDIO SRL cat si continutul siteului www.schmecker.ro nu pot fi folosite integral, partial, transferate si/sau modificate, sub nici o forma, electronica, sau presa scrisa, fara acordul prealabil scris al BACKYARD STUDIO SRL ,acestea fiind aparate de legea pentru protectia drepturilor de autor.

4. Continut

4.1.Tot continutul, incluzand dar nelimitandu-se la imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe site sunt proprietatea intelectuala a BACKYARD STUDIO SRL sau al unor terti, caz in care continutul poate fi urmat de titlul de proprietate original si/sau de orice alta nota ceruta de proprietarul de drept al respectivului continut, pentru care BACKYARD STUDIO SRL detine licenta de utilizare si/sau publicare.
4.2. Utilizatorului sau Clientului nu ii este permisa copierea, transferul, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de BACKYARD STUDIO SRL, includerea oricarui continut in afara siteului BACKYARD STUDIO SRL , indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al BACKYARD STUDIO SRL asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul expres al BACKYARD STUDIO SRL .
4.3. Orice continut la care Utilizatorul sau Clientul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta documentului, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre BACKYARD STUDIO SRL si acesta, si fara nici o garantie implicit sau expres formulata din partea BACKYARD STUDIO SRL cu referire acel continut.
4.4. Utilizatorul sau Clientul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau noncomerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederi ale documentului.
4.5. In cazul in care BACKYARD STUDIO SRL confera Utilizatorului sau Clientului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Utilizatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelori continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau al perioadei definite in acord, conform conditiilor definite in acord, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea BACKYARD STUDIO SRL – pentru respectivul Utilizator, Client sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului acordului de utilizare.
4.6. Nici un continut transmis catre Utilizator sau Client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea BACKYARD STUDIO SRL si/sau al angajatului BACKYARD STUDIO SRL care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.
4.7. Orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin document sau de Acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista, este interzisa si se pedepseste conform legolor in vigoare.

5. Contact

5.1. BACKYARD STUDIO SRL publica pe site datele complete si corecte de identificare si contactare a sa de catre Client sau Utilizator.
5.2. Prin utilizarea formularului de contact sau al serviciului prezent pe site, Utilizatorul sau Clientul permite BACKYARD STUDIO SRL sa il contacteze prin orice mijloc disponibil incluzand si mijloace electronice.
5.3. Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in nici un fel un angajament din partea BACKYARD STUDIO SRL de a contacta Utilizatorul sau Clientul.
5.4. Accesarea siteului, folosirea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de emailuri sau notificari adresate BACKYARD STUDIO SRL se realizeaza in mod electronic, telefonic, sau orice alt mod de comunicare disponibil Utilizatorului sau Clientului si BACKYARD STUDIO SRL , consideranduse astfel ca acesta consimte primirea notificarilor din partea BACKYARD STUDIO SRL in modalitate electronica si/sau telefonica, incluzand si comunicari prin email sau prin anunturi pe site.
5.5. BACKYARD STUDIO SRL isi rezerva dreptul de a nu raspunde tuturor solicitarilor de orice natura, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc).

6. Buletin informativ

6.1. Primirea buletinului informativ presupune completarea unui formular de catre Utilizator sau Client si acceptarea neconditionata a documentului, in cazul in care nu si-a exprimat deja acest acord.
6.2. Datele preluate de la Utilizator sau Utilizator in scopul expedierii buletinului pot si vor fi folosite de catre BACKYARD STUDIO SRL in limitele Politicii de confidentialitate.
6.3. Renuntarea la primirea buletinului informativ de catre Utilizator sau Client, se poate face in orice moment:
6.3.1. Folosind legatura special destinata din cadrul oricarui buletin informativ primit.
6.3.2. Prin modificarea acceptului sau de a primi buletinul si folosind pagini din zonele restrictionate, prin folosirea contului.
6.3.3. Prin contactarea BACKYARD STUDIO SRL , conform cu informatiile de contactare, si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte dauneinterese.
6.4. Renuntarea la primirea buletinului informativ nu implica renuntarea la acceptul dat pentru document.
6.5.BACKYARD STUDIO SRL isi rezerva dreptul de a selectiona persoanele carora va trimite buletinul informativ cat si dreptul de a elimina din baza sa de date orice Utilizator sau Client care si-a exprimat anterior consimtamantul de a primi buletinul informativ, fara nici un angajament ulterior din partea BACKYARD STUDIO SRL , sau a vreunei notificari prealabile a acestuia.
6.6. BACKYARD STUDIO SRL nu va include in buletinele sale informative transmise Utilizatorului sau Clientului, nici un alt fel de material publicitar sub forma de continut care sa faca referire la vreun tert care nu este partener al BACKYARD STUDIO SRL , la momentul expedierii buletinului.

7. Politica de confidentialitate

7.1. BACKYARD STUDIO SRL colecteaza date cu caracter personal si date cu caracter special (CNP), pe paginile siteurilor sale, numai cu acordul voluntar al utilizatorului sau al clientului, in urmatoarele scopuri:
validarea, expedierea si facturarea comenzilor catre acesta;
rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda sau un contract, la serviciile sau produsele achizitionate de catre acesta;
pentru a asigura accesul acestuia la serviciu;
trimiterea de buletine informative periodice, in format exclusiv electronic;
contactarea acestuia, la cererea sa voluntara;
contactarea acestuia, in chestiuni de Relatii cu Clientii;
scopuri statistice.
7.2. BACKYARD STUDIO SRL poate sa colecteze involuntar si alte date (adresa IP, ora vizitei, locul de unde se face accesul, nume si versiune browser internet, sistem de operare, inclusiv alti parametri) furnizati de catre browserul internet prin intermediul caruia se face accesul la site si pot fi folosite de catre BACKYARD STUDIO SRL pentru a imbunatati serviciile oferite Clientilor sau Utilizatorilor sai, sau cu scop statistic; exceptie face cazul in care sunt incalcate prevederi ale documentului, in eventualitatea cazului in care rezultatul actionilor Utilizatorului/Clientului contravine intereselor sau produce pagube de orice natura de partea BACKYARD STUDIO SRL si/sau al eventualilor terti cu care BACKYARD STUDIO SRL are contracte de parteneriat in acel moment.
7.3. Clientul are dreptul de a se opune colectarii datelor sale personale si sa solicite stergerea acestora, revocandusi astfel acordul dat pentru document, si renuntand astfel la orice drept implicit specificat in acesta si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte dauneinterese, dar numai in conformitate cu art. 2.8.
7.4. Pentru exercitarea drepturilor cf art. 7.3, clientul sau utilizatorul se va adresa BACKYARD STUDIO SRL , conform datelor de contact disponibile pe site, valabile la acea data.
7.5. Folosinduse de formularele disponibile pe site, Clientul sau Utilizatorul are dreptul de a modifica datele pe care lea declarat initial pentru a reflecta orice modificare survenita, in cazul in care aceasta exista.
7.6. In cazul in care Clientul opteaza pentru plata online a contravalorii comenzilor, contractului si/sau contractelor, procesarea datelor cardurilor bancare acceptate la plata (VISA/MasterCard) se face in mod exclusiv pe serverele procesatorului, in calitate de procesator de carduri bancare agreat de catre BACKYARD STUDIO SRL.
7.7. BACKYARD STUDIO SRL nu solicita si nu stocheaza nici un fel de informatii referitoare la cardul sau cardurile bancare ale Clientului.
7.8. Politica de confidentialitate BACKYARD STUDIO SRL se refera doar la datele furnizate voluntar de catre client sau utilizator exclusiv pe site. BACKYARD STUDIO SRL nu raspunde pentru politica de confidentialitate practicata de catre oricare alt tert la care se poate ajunge prin legaturi, indiferent de natura acestora, in afara siteului.
7.9. BACKYARD STUDIO SRL se obliga ca datele colectate ale Clientului/Utilizatorului sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale Utilizatorului/Clientului vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate.
7.10. Exceptie face situatia in care transferul/accesarea/vizualizarea/etc este ceruta de catre organele abilitate in cazurile prevazute de reglementarile in vigoare la data producerii evenimentului.
7.10’. Procesatorul de carduri bancare agreat de catre BACKYARD STUDIO SRL are dreptul de a accesa/vizualiza orice tip de date/documente, generate in urma unei comenzi emise, comenzi anulate, contract, contract anulat sau al unui contract onorat, pentru a investiga oricare Tranzactie, in cazul in care aceasta exista.
7.11. BACKYARD STUDIO SRL garanteaza ca datele personale ale unui Utilizator, colectate prin intermediul formularului de contact, vor fi folosite numai pana la solutionarea problemei comunicate de acesta, dupa care vor deveni date cu caracter exclusiv statistic.
7.12. BACKYARD STUDIO SRL nu raspunde pentru defectiunile care pot periclita securitatea serverului pe care este gazduita baza de date care contine aceste date.

8. Politica de vanzare online

8.1. Accesul la serviciu
8.1.1. Accesul la serviciu este permis oricarui utilizator care poseda sau isi creeaza un cont.
8.1.2. Pentru a i se permite accesul la serviciu, Utilizatorul va trebui sa accepte prevederile documentului.
8.1.3. BACKYARD STUDIO SRL poate limita accesul clientului la serviciu, in functie de comportamentul sau anterior.
8.1.4. Este interzisa partajarea unui cont intre mai multi clienti.
8.1.5. In situatia in care se descopera accese de acest gen, BACKYARD STUDIO SRL isi rezerva dreptul de a anula sau a suspenda accesul clientului la continut sau serviciu.
8.2. Produse si servicii
8.2.1. BACKYARD STUDIO SRL poate publica pe site informatii despre produse, servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care BACKYARD STUDIO SRL are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.
8.2.2. Produsele si/sau serviciile achizitionate prin intermediul serviciului sunt destinate exclusiv uzului personal al Clientului.
8.2.3. BACKYARD STUDIO SRL poate limita capacitatea de achizionare a unor produse sau servicii disponibile pe site la un moment dat, unuia sau mai multor Clienti.
8.2.4. Toate tarifele aferente produselor sau serviciilor prezentate pe site includ TVA(24%)
8.2.5. Tarifele produselor sau serviciilor pot fi afisate pe site si in alta moneda in afara de RON, in functie de limba interfetei, aleasa voluntar de catre Client sau Utilizator.
8.2.6. Tarifele produselor si/sau serviciilor afisate pe site in alta moneda decat RON au caracter pur informativ si pot diferi ca exprimare echivalenta in RON, in functie de paritatea folosita de catre BACKYARD STUDIO SRL .
8.2.7. Facturarea produselor achizitionate se face exclusiv in RON.
8.2.8. In cazul platilor online BACKYARD STUDIO SRL nu este / nu poate fi facuta responsabila pentru niciun alt cost suplimentar suportat de client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai clientul.
8.2.9. Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor si/sau serviciilor disponibile pe site (texte / imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea BACKYARD STUDIO SRL , acestea fiind cu titlu de prezentare.
8.2.10. In descrierea produselor si/sau serviciilor BACKYARD STUDIO SRLisi rezerva dreptul de a utiliza si alte produse (accesorii / etc) care pot sa nu fie incluse in costurile produselor respective.
8.3. Valabilitatea ofertei
8.3.1. BACKYARD STUDIO SRL isi rezerva dreptul de a modifica tarifele practicate pentru produsele si/sau serviciile disponibile pe site fara notificarea in prealabil a Utilizatorului sau Clientului.
8.3.2. Pretul de achizitie al produselor si serviciilor este cel din momentul emiterii comenzii, in limita stocului disponibil.
8.3.3. Pretul de achizitie al produselor si serviciilor promotionale este cel din momentul emiterii comenzii, in limita stocului disponibil si/sau al perioadei promotionale, in cazul in care aceasta este definita.
8.3.4. Pretul de achizitie al produselor sau serviciilor dintr-o comanda emisa nu se poate modifica la un moment ulterior emiterii acesteia decat cu acordul partilor.
8.3.5. Pretul de achizitie al produselor si/sau serviciilor dintrun contract onorat conform art. 8.6.3. nu se poate modifica.
8.3.6. Clientul poate renunta la produsele si serviciile achizitionate prin comanda, numai in perioada de timp cuprinsa intre emiterea comenzii si transformarea acesteia in contract conform art 8.4.8, doar in cazul in care metoda de plata aleasa de acesta este ramburs.
8.3.7. Clientul poate renunta la produsele si serviciile achizitionate prin comanda, numai in perioada de timp cuprinsa intre emiterea comenzii si transformarea acesteia in contract conform art 8.4.8, atunci cand este contactat (contacteaza) de catre BACKYARD STUDIO SRL conform cu art 8.4.2 si metoda de plata aleasa de acesta este cu card bancar.
8.3.8. Clientul poate renunta la produsele si/sau serviciile achizitionate prin contract, conform art. 8.9.
8.4. Comanda online
8.4.1. Clientul poate efectua comenzi de produse comercializate la un moment dat, exclusiv pe site.
8.4.2. Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca toate datele furnizare de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii, denumita in cadrul acestui document si comanda emisa.
8.4.3. Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca BACKYARD STUDIO SRL poate sa il contacteze, in urmatoarele scopuri / situatii, prin orice mijloc disponibil / agreat de BACKYARD STUDIO SRL , in functie de scop/situatie:
8.4.3.1. Neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului, a tranzactiei, in cazul de platii cu card bancar;
8.4.3.2. Invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de BACKYARD STUDIO SRL , in cazul platii cu card bancar.
8.4.3.3. Validarea disponibilitatii produselor si a cantitatilor achizitionate de Client.
8.4.3.4. Validarea de catre Client a contravalorii comenzii efectuate, conform art. 8.4.3.3, si incluzand in functie de situatie si alte servicii cu valoare adaugata (i.e. transport, etc)
8.4.3.5. Stabilirea de comun acord a detaliilor de livrare a produselor.
8.4.4. BACKYARD STUDIO SRL – poate denunta automat comanda efectuata de catre Client, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte dauneinterese, in urmatoarele cazuri:
8.4.4.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului, a tranzactiei, in cazul de platii online;
8.4.4.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de BACKYARD STUDIO SRL , in cazul platii online;
8.4.4.3. datele furnizate de catre Client, pe site sunt incomplete sau incorecte
8.4.4.4. activitatea Clientului pe site poate si/sau produce daune de orice natura de partea BACKYARD STUDIO SRL si/sau partenerilor acestuia
8.4.4.5. fara nicio justificare.
8.4.5. Clientul poate renunta la o comanda efectuata, atunci cand este contactat coform 8.4.3.
8.4.6. In cazul in care Clientul renunta la o comanda efectuata cu plata cu card bancar si in care banca emitenta a cardului Clientului a autorizat tranzactia bancara, in sensul blocarii in contul Clientului a contravaloarii produselor si serviciilor achizitionate de catre acesta, suma aceasta va fi deblocata de catre BACKYARD STUDIO SRL in maxim 48 de ore de la data la care BACKYARD STUDIO SRL – a luat la cunostinta acest fapt.
8.4.7. In cazul in care unele produse comandate de catre Client printr-o comanda efectuata cu plata cu card bancar nu sunt disponibile pe stoc, BACKYARD STUDIO SRL va informa clientul asupra acestui fapt si va dispune deblocarea in contul Clientului a contravalorii acestor produse, in cazul in care aceasta suma a fost blocata pe cardul Clientului, in maxim 48 de ore de la data la care BACKYARD STUDIO SRL a luat la cunostinta acest fapt.
8.4.8. In cazul in care clientul a ales metoda de placa prin card bancar, iar contravaloarea produselor/serviciilor comandate a fost blocata pe cardul sau, acesta are dreptul de a modifica continutul comenzii sale, in momentul in care este contactat de catre BACKYARD STUDIO SRL conform art 8.4.3., in limita valorii blocate pe cardul sau.
8.4.8’. In cazul in care Clientul si-a modificat Comanda conform art 8.4.8, iar contravaloarea noii sale comenzi este mai mic decat contravaloarea produselor/serviciilor comandate initial, BACKYARD STUDIO SRL va dispune deblocarea in contul Clientului a valorii diferentei dintre contravaloarea comenzii initiale si a noii comenzi, in maxim 48 de ore de la data la care BACKYARD STUDIO SRL a luat la cunostinta acest fapt.
8.4.9. Din momentul in care Clientul valideaza contravaloarea comenzii efectuate sau in care BACKYARD STUDIO SRL informeaza Clientul cu privire la comanda sa validata, comanda acestuia devine Contract la Distanta, aplicandu-se astfel definitiile cuprinse in O.G. 130/2000 art. 2, denumit in cuprinsul acestui document Contract, la care se anexeaza, dar fara a se limita la, prezentele Termeni si Conditii.
8.4.10. Detaliile de livrare a produselor incluzand dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii nu constituie o obligatie contractuala din partea BACKYARD STUDIO SRL , fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.
8.4.11. In cazul in care un Client isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe site, toate contractele in derulare existente la acel moment, isi pastreaza datele definite/acceptate de catre Client inainte de momentul modificarii.
8.5. Comanda telefonica
8.5.1. Clientul / Utilizatorul nu poate efectua comenzi telefonice.
8.6. Contract si finalizare
8.6.1. BACKYARD STUDIO SRL va include in coletul expediat catre Client toate documentele necesare care sa ateste achizitionarea produselor/serviciilor de catre Client.
8.6.2. BACKYARD STUDIO SRL va facilita informarea Clientului asupra stadiului de finalizare in care se afla comanda sau contractul.
8.6.3. Contractul la care se adauga documentele care atesta livrarea catre Client a produselor contractate de acesta, de partea BACKYARD STUDIO SRL , devine Contract onorat.
8.7. Transport
8.7.1. Clientul poate opta numai pentru una dintre variantele de transport ale produselor/serviciilor achizitionate, disponibila pe site, la momentul efectuarii comenzii, indiferent de tipul comenzii sale.
8.8. Calitate si garantii
8.8.1. Calitatea si garantia conformitatii produselor BACKYARD STUDIO SRL revine in totalitate BACKYARD STUDIO SRL .
8.8.2. Calitatea si conformitatea oricarui alt produs sau serviciu furnizat de catre BACKYARD STUDIO SRL , dar dobandit in urma contractarii acestuia de la un tert, revine in totalitate acestuia.
8.8.3. BACKYARD STUDIO SRL nu garanteaza disponibilitatea pe stoc a nici unui produs/serviciu disponibil spre achizitionare pe site.
8.8.4. Garantia comerciala a produselor BACKYARD STUDIO SRL este de 30 zile calendaristice de la data achizitiei sau a livrarii efective a produsului.
8.8.5. Pentru a putea beneficia de remedierea situatiei, CLIENTUL se oblige sa indeplineasca cumulativ umatoarele:
8.8.5.1 Sa notifice BACKYARD STUDIO SRL in scris intentia de acordare de garantie pentru acest produs, cat si lipsa de conformitate sau defectul reclamat, in perioada de garantie.
8.8.5.2 Sa puna la dispozitia BACKYARD STUDIO SRL produsul in cauza, in starea sa curenta, intr-un termen rezonabil, prin mijloace proprii sau terte parti, stabilite de comun acord intre parti
8.8.5.3 Sa se asigure ca produsul in cauza va fi pus la dispozitia BACKYARD STUDIO SRL in aceeasi conditie ca in momentul in care a fost plasata cererea de acordare de garantie
8.8.5.4 Sa faca dovada achizitiei prin documentul fiscal emis de catre BACKYARD STUDIO SRL in original
8.8.5.5 Sa puna la dispozitia BACKYARD STUDIO SRL orice alta informatie sau document necesar solutionarii problemei
8.8.6 BACKYARD STUDIO SRL nu poate acorda garantia pentru produsul respectiv in urmatoarele situatii:
8.8.6.1 Neindeplinierea cumulata a conditiilor de la art. 8.8.5
8.8.6.2 In urma analizei reprezentantilor BACKYARD STUDIO SRL dauna a fost provocata voit sau involutar de catre CLIENT
8.8.6.3 Produsul nu prezinta toate etichetele si emblemele interne, nedetasabile
8.8.6.4 Produsul pus la dispozitia BACKYARD STUDIO SRL nu are toate accesoriile, atasate sau incluse la data livrarii sau achizitiei acestuia
8.8.6.5 Produsul a fost alterat voit de catre CLIENT
8.8.7 BACKYARD STUDIO SRL se obliga sa ofere un raspuns formal la situatia prezentata, in termen de maxim 5 zile lucratoare de la data primirii in garantie a produsului
8.8.8 BACKYARD STUDIO SRL ofera una dintre solutiile urmatoare, la problema de garantie prezentata, in termen de maxim 14 zile calendaristice de la data primirii in garantie a produsului, in functie de specificul problemei, a stocului disponibil si legislatia in vigoare, insotit intotdeauna de o informare formala:
8.8.8.1 Remediarea partiala/totala a defectului
8.8.8.2 Inlocuirea produsului cu unul indentic
8.8.8.3 Inlocuirea produsului cu unui similar, masura stabilita de comun acord cu CLIENTUL
8.8.8.4 Sa ofere rambursarea partiala/totala a contravalorii achitate de catre CLIENT pe produs, printro metoda stabilita de comun accord
8.8.9 In cazul in care CLIENTUL nu este satisfacut de solutia prezentata de catre BACKYARD STUDIO SRL se poate adresa organelor competente, pe baza deciziei formale de partea BACKYARD STUDIO SRL .
8.9. Returnarea produselor
8.9.1. Clientul BACKYARD STUDIO SRL poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui Contract, in urmatoarele situatii:
8.9.1.1. Produsul care nu este conform cu specificatiile de pe site
8.9.1.2. Coletele ce prezinta deteriorari severe
8.9.1.3. Produsele ce au fost livrate gresit
8.9.1.4. Produsele care au marimi (grosimi) eronat comandate
8.9.1.5. “Consumatorul are dreptul sa de a denunta unilateral contractul la distanta, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor" conf. O.G. 130/2000, pentru persoanele fizice ce achizitioneaza produse din siteuri, folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.G. 130/2000 art. 2 lit.e.
8.9.2. Clientul este obligat sa notifice BACKYARD STUDIO SRL , intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa (email/fax/etc) in termen de maxim 10 zile lucratoare de la primirea produselor si/sau serviciilor, in cazul art. 8.9.1.5.
8.9.3. Clientul este obligat sa notifice BACKYARD STUDIO SRL , intentia sa de ai fi inlocuite produsele achizitionate, conform art. 8.9.1.4, prin orice mijloc de comunicare (email/telefonic/etc) in termen de maxim 10 zile lucratoare de la primirea produselor si/sau serviciilor, in conformitate cu art 8.9.1.5.
8.9.4. Clientului care a notificat BACKYARD STUDIO SRL conform art 8.9.2 / art 8.9.3, ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate la BACKYARD STUDIO SRL in maxim 10 zile lucratoare de la data expedierii notificarii, in caz contrar BACKYARD STUDIO SRL considerand cererea nefondata/invalida.
8.9.5. Clientul nu isi poate exercita drepturile specificate la art 8.9.1 intr-un magazin al BACKYARD STUDIO SRL .
8.9.6. Clientul BACKYARD STUDIO SRL nu poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui Contract, si/sau nu poate pretinde oricare alte daune-interese/despagubiri, in urmatoarele scopuri sau situatii:
8.9.6.1. Inlocuirea produsului achizitionat cu un alt produs cu alte specificatii sau de un tip diferit, exceptie facand situatia prevazuta la art. 8.9.1.4.
8.9.6.2. Cererea de returnare in cazul art. 8.9.1.2 sau 8.9.1.3 cauzata de oricare situatie prevazuta la 8.9.1 are data de expediere care depaseste perioada de 10 zile lucratoare prevazute conform art 8.9.1.5, din ziua lucratoare urmatoare datei contractului onorat.
8.9.6.3. In cazul returnarii produsului cu una dintre cauzele declarate in art. 8.9.1, produsul returnat nu este in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate etichetele intacte si documentele care lau insotit).
8.9.7. In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 30 de zile de la confirmarea returului.
8.9.8. In cazul inlocuirii produsului cu unul identic, conform 8.9.1.4, inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale.
8.9.9. In cazul in care Clientul care returnat a returnat un produs in conformitate cu prevederile art 8.9.1.4, iar BACKYARD STUDIO SRL nu dispune de un produs identic pentru inlocuire, acesta va oferi clientului contravaloarea produsului si in conformitate cu 8.9.7.
8.9.10. Contravaloarea serviciilor suplimentare incluzand dar nelimitandu-se la transportul produselor, achitata de catre client, nu se ramburseaza.
8.9.11. In toate cazurile, cheltuielile de returnare/reexpediere vor fi suportate de catre client

9. Frauda si SPAM

9.1. BACKYARD STUDIO SRL nu solicitã Clientilor sau Utilizatorilor sa-i prin niciun mijloc de comunicare (email/telefonic/SMS/ etc) informatii referitoare la date confidentiale, conturi/carduri bancare sau parole personale.
9.2. Exceptie de la art. 9.1 fac numai Clientii persoane juridice, in sensul obtinerii de catre BACKYARD STUDIO SRL a numarului de cont, respectiv a bancii Clientului, in numele caruia se va face facturarea unei comenzi, in cazul unei Comenzi telefonice.
9.3. Clientul / Utilizatorul isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea unui tert a datelor sale confidentiale.
9.4. BACKYARD STUDIO SRL declina orice responsabilitate, in situatia in care un Utilizator / Client ar fi / este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca este/reprezinta interesele BACKYARD STUDIO SRL /Magazin .
9.5. Clientul sau Utilizatorul va informa BACKYARD STUDIO SRL asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact.
9.6. BACKYARD STUDIO SRL nu promoveaza SPAMul.
9.7. Orice utilizator/client care a furnizat explicit adresa sa de email pe site poate opta pentru stergerea acesteia.
9.8. Comunicarile realizate de catre BACKYARD STUDIO SRL prin mijloace electronice de comunicare la distanta (i.e. email) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii continutului.
9.9. Urmatoarele scopuri atinse sau nu vor fi considerate tentativa de fraudare a siteului/continutul si/sau BACKYARD STUDIO SRL si se va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat sa sau a(u) atins acest(e) scop(uri):
9.9.1. de a accesa datele de orice tip ale altui utilizator/Client prin folosirea unui cont sau prin orice alta metoda.
9.9.2. de a altera sau altfel modifica continutul siteului sau Continutului expediat prin orice metoda de catre BACKYARD STUDIO SRL catre Utilizator / Client
9.9.3. de a afecta performantele serverului/serverelor pe care ruleaza siteul
9.9.4. de a accesa sau a divulga oricarui tert care nu are autoritatea legala necesara, continutul expediat prin orice mijloc de catre BACKYARD STUDIO SRL catre Utilizator/ Client atunci cand acesta nu este destinatarul legitim al continutului.

10. Limitare de responsabilitate

10.1. BACKYARD STUDIO SRL nu poate fi tinuta responsabila in fata nici unei persoane fizice sau juridice care foloseste sau se bazeaza pe continut.
10.2. BACKYARD STUDIO SRL nu poate fi tinuta responsabila pentru orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu /etc) ce rezulta din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informatiei de tip continut prezentata sau nu pe site sau pentru orice tip de erori sau omisiuni in prezentarea continutului care pot conduce la orice fel pierderi.
10.3. In cazul in care un Utilizator/Client considera ca un Continut violeaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, acesta poate sa contacteze pentru detalii BACKYARD STUDIO SRL , la adresa contact@schmecker.ro astfel incat BACKYARD STUDIO SRL sa poata lua o decizie in cunostinta de cauza.
10.4. BACKYARD STUDIO SRL nu garanteaza utilizatorului sau clientului acces pe site sau la serviciu si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial si/sau integral continutul, de a reproduce partial sau integral continutul, de a copia, sau de a exploata orice continut in orice alta maniera, sau de a transfera vreunui tert orice continut asupra caruia are si/sau a obtinut acces, in baza unui acord de utilizare, fara acordul prealabil scris al BACKYARD STUDIO SRL .
10.5. BACKYARD STUDIO SRL nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor siteuri la care se ajunge prin legaturi din continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele siteuri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.
10.6. BACKYARD STUDIO SRL este exonerata de orice vina in cazul utilizarii siteurilor si/sau al continutului transmis catre Utilizator sau Client prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), prin intermediul siteurilor, emailului sau al unui angajat al BACKYARD STUDIO SRL , atunci cand aceasta utilizare a continutului poate sau produce pagube de orice natura de partea Utilizatorului, Clientului si/sau oricarui tert implicat in acest transfer de Continut.
10.7. BACKYARD STUDIO SRL nu ofera niciun fel de garantii directe sau indirecte ca:
10.7.1.»serviciul va fi potrivit cerintelor clientului
10.7.2.»serviciul va fi neintrerupt, sigur sau fara erori de orice fel
10.7.3.»produsele/serviciile obtinute gratis sau contracost prin intermediul serviciului vor corespunde cerintelor sau asteptarilor clientului
10.8. Operatorii, administratorii si/sau proprietarii siteului nu sunt sub nici o forma responsabili pentru relatiile sau consecintele acestora rezultand din, dar nelimitandu-se la, achizitii, oferte speciale, promotii, promovari, sau oricare alt tip de relatie / legatura / tranzactie / colaborare / etc. care pot aparea intre client sau utilizator si oricare dintre cei care isi fac promovare directa sau indirecta prin intermediul siteului.
10.9. Orice disputa cu privire la un Contract, care nu poate fi solutionat de catre Client cu un reprezentant BACKYARD STUDIO SRL prin metoda de contact aleasa si pentru care BACKYARD STUDIO SRL nu a oferit o decizie formala, va fi indreptata de catre Client pentru conciliere interna catre Dl.FLORIN STANESCU tel 0724537002 sau email office@schmecker.ro .

11. Forta majora si cazul fortuit

11.1. Exceptand cazurile in care nu au prevazut in mod expres altfel, nici una din partile unui contract incheiat conform art 8.4.8. sau 8.5.4, care este inca in derulare, nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial, a oricareia din obligatiile care ii incumba in baza contractului, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de un eveniment de forta majora.
11.2. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este obligat sa aduca la cunostinta celeilalte, imediat si in mod complet, producerea acestuia si sa ia orice masuri carei stau la dispozitie in vederea limitarii consecintelor respectivului eveniment.
11.3. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este exonerat de la aceasta obligatie numai in cazul in care evenimentul o impiedica sa o duca la bun sfarsit.
11.4. Daca in termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a acestui contract fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte dauneinterese.
11.5. Partea care invoca evenimentul de forta majora trebuie sa faca dovada imposibilitatii executarii obligatiilor in termen de 30 zile de la data producerii evenimentului dar in limitele art. 11.3

12. Litigii

12.1. Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea/etc siteurilor si/sau al oricarui continut trimis de catre BACKYARD STUDIO SRL Utilizatorului/Clientului prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), acesta se declara de acord cel putin cu prezentele "Termeni si conditii de utilizare".
12.2. Orice disputa cu referire la prezentele "Termeni si Conditii" care ar putea sa apara intre Utilizator/Client si BACKYARD STUDIO SRL se va rezolva pe cale amiabila.
12.3. BACKYARD STUDIO SRL nu raspunde de nici o pierdere, costuri, procese, pretentii, cheltuieli sau alte raspunderi, in cazul in care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenilor si conditiilor.
12.4. Orice disputa de orice fel (exclusiv art. 12.2) care ar putea sa apara intre Utilizator si BACKYARD STUDIO SRL sau partenerii sai se va rezolva pe cale amiabila. Daca aceasta nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile romane in vigoare.
12.5. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.
12.6. Prezentul document a fost redactat si va fi interpretat in conformitate cu legislatia romana.

13. Dispozitii finale

13.1. BACKYARD STUDIO SRL isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale siteului/structurii acestuia/serviciului, inclusiv modificari ce ar putea afecta siteul si/sau orice continut fara notificare prealabila a Utilizatorului sau Clientului.
13.2. BACKYARD STUDIO SRL nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul siteului.
13.3. BACKYARD STUDIO SRL – isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a siteului, cu respectarea legislatiei in vigoare. Exceptie fac paginile in care sunt prezentate firmele partenere sau ofertele acestora si unde nu vor fi introduse bannere de natura concurentiala.